TERBAIK DARI PR SELANGOR! Penduduk pangsapuri bakal nikmati air percuma YAHOO AIR FREEE=BN ADA?

Penduduk pangsapuri bakal nikmati air percuma

 

Salmiyah Harun, 31 Jul 2013

 

SHAH ALAM: Penduduk pangsapuri bakal menikmati air percuma apabila Kerajaan Negeri Selangor mengarahkan Syabas meluluskan migrasi daripada meter pukal ke meter individu dengan persetujuan bersama minima 50 peratus.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan negeri, Iskandar Abdul Samad berkata, arahan itu dibuat untuk memudahkan prosea migrasi yang akan memastikan penduduk pangsapuri yang tidak mendapat air percuma melalui sama ada meter individu atau program Lapor dan Dapat menikmati 20 meter padu air percuma.

Katanya, Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) telah menulis surat bertarikh 28 Jun 2013 kepada Pengerusi Eksekutif Syabas Tan Sri Rozali Ismail memaklumkan arahan tersebut.

Sebelum ini, pihak Syabas telah menetapkan peratusan kebenaran pemilik yang perlu diperolehi adalah 100 peratus dan kemudiannya diturunkan kepada 85 peratus.

“Mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES) telah arahkan Syabas lulus migrasi dengan ‘consent’ minima 50 peratus,” katanya dalam sidang.media bersama Menteri Besar Selangor di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri, di sini.

Tambahnya, kerajaan negeri menerima aduan maaih terdapat pengsapuri yang tidak dapat melakukan migrasi walaupun telah mendapat ‘consent’ melebihi 50 peratus.

“Penduduk melalui JMB bolehlah menghubungi Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) di talian 03 5510 2122 agar migrasi dapat dilakukan,” katanya.

Setakat ini, jelas Iskandar terdapat 30 kawasan yang telah mendapat 50 peratus persetujuan bersama tetapi belum mendapat kelulusan Syabas untuk migrasi.

Tegasnya, kerajaan negeri melalui LPHS telah menubuhkan jawatankuasa khas Permai untuk mengambil langkah-langkah bagi memastikan proses migrasi dapat dilaksanakan dengan segera.

Salam! Terbaeek~GANDAKAN WANG ANDA RM100 JADI RM500 SEHARI! Usahawan Sambilan Di Rumah Jana income RM100 – RM500 sehari. Daftar percuma di sini: http://bit.ly/cashlumayan >>Suri rumah dan pelajar IPT jana side income sambilan cara mudah dan pantas sambil online facebook di rumah/pejabat! Copy n Paste saja-Sebarkan link id anda dapatkan 10 klik=Bonus RM1,000 harian, 100 klik=RM10,000, 1,000 klik=bonus RM100,000!  PROGRAM JUTAWAN INTERNET=SAMBIL ONLINE JANA WANG RM100,000 SIMPLE PART TIME JOB! Like & share

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s