(99+) BERBEKAM DALAM KEADAAN PERUT KOSONG Tujuan berbekam dengan keada

(99+) BERBEKAM DALAM KEADAAN PERUT KOSONG Tujuan berbekam dengan keada.

SUNNAH YANG MENGANJURKAN BERBEKAM. HADIS NABI SAW MENGANJURKAN UMAT ISLAM BERBEKAM. NASIHAT PENDUDUK LANGIT KEBAIKAN BERBEKAM UNTUK MANUSIA.

 

Dalam riwayat Tirmizi dari Ibnu Mas’ud dan riwayat Baihaqi: Aku tidak berjalan dihadapan sekumpulan malaikat pun pada malam ketika aku diisra’kan, kecuali mereka berkata “wahai Muhamad, perintahkanlah umat kamu agar berbekam!”

(shahihu Al-Jami’:56)

 

Hadis lain, Dari Ibnu ‘Abbas ra: “Tidaklah aku berlalu di hadapan sekumpulan Malaikat pun pada malam ketika aku diisra’kan, kecuali masing-masing dari mereka pasti mengatakan kepadaku, ‘Muhamad, hendaklah kamu berbekam!’”

(shahihu Al-Jami’: 5672, al Misykat 4544)

 

Riwayat Tirmizi, dari Ibnu Mas’ud yang berkata: “Rasulullah saw suatu ketika bercerita tentang malam ketika baginda diisra’kan, bahawa baginda tidak berlalu pada satu kumpulan Malaikat pun kecuali mereka menyuruh baginda dengan mengatakan, “Perintahkanlah umat kamu agar berbekam!”

 

Wahai saudaraku muslim, perhatikanlah hadis ini yang membuatku terpegun sejak pertama kali membacanya. Bagaimana umat ini boleh mengabaikan sesuatu yang merupakan perintah Nabi, sekaligus merupakan ubat terbaik bagi anggota badan mereka dan nasihat para Malaikat yang mulia ini. Ya ini adalah nasihat dari penghuni langit.

 

BEKAM THIBBUN NABAWI (POINT BEKAM RASULULLAH)

 

Saya melakukan bekam thibbun nabawi dgn satu point penting diatas kepala. Bekam diatas kepala dapat menghilangkan 72 jenis penyakit…Insha Allah

 

Appointment bekam appointment bekam sms/WhatsApp nama alamat tarikh anda mahu berbekam ke 017-2378001 Jehan

 

Rawatan BEKAM POWER saya bermula seawal jam 10 pagi. Anda tak perlu bersusah payah hendak ke pusat rawatan saya. Biarlah saya datang kepada anda. Pakej rawatan saya KL & SELANGOR (jurubekam wanita juga disediakan) :

a)Rm110 utk 22 cups         b)Rm60 utk 10 cups

 

Facebook: http://bit.ly/bekamazzahra  ♥|LIKE|SHARE|♥ insha Allah bermanfaat pada rakan-rakan anda dengan menghidupkan rawatan Sunnah Nabi Muhammad SAW…:)

 

Ya ALLAH…

Muliakanlah orang yang membaca status ini  Ringankanlah kakinya untuk melangkah ke masjid  Lapangkanlah hatinya  Bahagiakanlah keluarganya

Luaskan rezekinya seluas lautan  Mudahkan segala urusannya  Kabulkan cita-citanya  Jauhkan dari segala Musibah  Jauhkan dari segala Penyakit, Fitnah, Prasangka Keji, Berkata Kasar dan Mungkar.  Dan berkatilah dunia & akhirat untuk orang yang membaca, like dan sharekan status ini.

 

 

Aamiin ya Rabbal’alamin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s