Maklumat keganasan: Koperal dipenjara 7 tahun

  • Sabah dicerobohSabah diceroboh
< 1 / 1 >

KOTA KINABALU – Mahkamah Tinggi di sini hari ini menjatuhkan hukuman penjara tujuh tahun, hukuman penjara maksimum mengikut Seksyen 130M Kanun Keseksaan, ke atas Koperal Detektif Hassan Ali Basari, 61, kerana menyembunyikan maklumat mengenai kegiatan pengganas di Sabah.

Hakim P. Ravinthran memerintahkan hukuman itu bermula dari tarikh tangkap 2 Mac.

Beliau berkata walaupun Seksyen 130M turut membawa hukuman denda jika sabit kesalahan, hukuman itu tidak akan dikenakan.

Hassan didapati bersalah melakukan kesalahan itu di pejabat Ketua Cawangan Khas Lahad Datu antara Januari dan 2 Mac tahun ini.

Ravinthran berkata beliau menjatuhkan hukuman penjara maksimum ke atas  Hassan kerana tertuduh bukan orang awam biasa. – Bernama

As-Salam~selamat hari raya maaf zahir batin~PROJEK MERDEKA RAYA 2013=SAYA MENCARI 100 AGEN TERAWAL BISNES ONLINE SpeedRich99 BERSAMA SIFOO SHAH JEHAN~Biorich DIPERLUKAN! PROJEK DUIT RAYA 2013~JANA BONUS RM100,000! TAK PERLU JUAL BARANG~TAK PERLU MEETING~100% ONLINE BIZ~SURIRUMAH DAN PELAJAR IPT DIGALAKKAN SERTAI! DAFTAR PERCUMA DI SINI:  http://bit.ly/jutawancash  >LIKE N SHARE

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s