Erra gesa peserta ratu cantik akur larangan

Erra gesa peserta ratu cantik akur larangan

WARTAWAN SINAR HARIAN
28 Julai 2013

PENYANYI Erra Fazira menasihatkan gadis beragama Islam di negara ini supaya akur dengan perundangan negara yang melarang mereka daripada menyertai pertandingan ratu cantik.

Erra yang merupakan peserta beragama Islam terakhir menyertai pertandingan ratu cantik tersebut pada 1992 berkata, dia percaya undang-undang dan peraturan yang dikuatkuasakan itu bertujuan melindungi maruah wanita Islam.

“Ketika menyertai pertandingan berkenaan, saya juga berdarah muda yang ingin mencuba sesuatu yang baru tanpa berfikir kesannya jangka panjang.

“Tambah pula waktu itu, undang-undang tidak diperketat lagi, jadi saya pun sertainya atas kemahuan sendiri,” katanya dipetik Mstar Online.

Empat gadis Islam yang telah dibatalkan penyertaan menyertai pertandingan akhir MMW2013.

“Tetapi apabila pertandingan itu melarang gadis Islam untuk menyertainya, kita terpaksa akur. Siapalah kita untuk melawan undang-undang,” katanya.

Tambah Erra, ketika ini terdapat banyak saluran lain yang membolehkan penyertaan gadis beragama Islam menyertai pertandingan seumpama itu dengan garis panduan yang dibenarkan.

Erra diminta mengulas mengenai pembatalan penyertaan empat peserta akhir pertandingan MMW2013 yang beragama Islam pada Selasa lalu.

Empat yang berkenaan ialah Sara Amelia Muhammad Bernard, 20, Wafa Johanna De Korte, 19, Miera Sheikh, 19 dan Kathrina Ridzuan, 20.

BISMILLAH~ASSALAMUALAIKUM

PERLANTIKAN 10 TOP AGEN KEDAI ONLINE SPEEDRICH99 SELURUH MALAYSIA

TARIKH: 3/8/2013 SABTU 10PM

LOKASI: HQ BIORICH MARKETING, No. 15 Jalan PPSL 1, Pusat Perniagaan Sungai Lias,

45300 Sungai Besar, Selangor.

>BISNES kedai Online Herba baru dilancarkan memerlukan 10 TOP AGEN seluruh Malaysia sebagai PERINTIS Sistem Jutawan Online Menjana Keuntungan sehingga maksima RM100,000 Sebulan! Bertemu terus dengan En Shah Jehan dan Jutawan Internet Biorich Hj Ishak untuk Sesi Tawaran Sebagai Top Leader=SESI GEGAR SPEEDRICH99 SELEPAS RAYA NANTI!

Jika anda berminat sila daftar di sini : http://bit.ly/jutawancash

>>sms kpd En Shah Jehan YA SAYA MAHU JADI PERINTIS TERAWAL JANA RM100,000 DI HP 017-2378001. TQ. LIKE & SHARE PELUANG INI PADA RAKAN ANDA 🙂

 

Advertisements

One thought on “Erra gesa peserta ratu cantik akur larangan

  1. Pingback: Erra gesa peserta ratu cantik akur larangan | Speedrich99 Affiliate Jutawan Internet Malaysia | Azlinda2's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s